Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ταξινόμηση των αρνητικών

                                   

 

Ταξινόμηση των αρνητικών

 

Ταξινόμηση των νέων πουλιών (νεοσσών) με αρνητικές νότες-φωνές.

Αρνητικές νότες-φωνές στο τραγούδι τον πουλιών. Υπάρχουν διαφορές όταν μιλάμε για ελαττωματικούς ή αρνητικούς τόνους, ακόμα κι αν σχετίζονται πολύ στενά. Δεν είναι αρνητικοί όλοι οι ελαττωματικοί τόνοι. Για να διακρίνουμε τους αρνητικούς τόνους κάθε φυλής καναρινιού φωνής, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αντίστοιχη περιγραφή ως βοήθημα. Το τραγούδι του Timbrado έχει τρεις βασικούς τύπους στης αρνητικές νότες ( τραγούδι-φωνές) που υποβαθμίζουν την ποιότητά του: rascada (Τραχύς ήχος , Γρατζουνιές), estridencia (οξύς διαπεραστικός ήχος) και nasalidad (Έρρινος ή Ένρινος ήχος).

 

Rascada (Τραχύς ήχος , Γρατζουνιες)

Αυτό το ελάττωμα οφείλεται κυρίως στην υπερβολική εμφάνιση του σύμφωνου "r" στο φωνητικό κείμενο της μελωδίας. Κάνει έναν σκληρό θόρυβο που διαταράσσει την ακοή μας. Εμφανίζεται κυρίως σε συνεχείς μελωδίες, όπως το timbres και το variaciones rodadas και στα λεγόμενα floreos de riña. Δεν πρέπει να συγχέουμε τη rascada με τις μελωδιες sesgados Αυτός ο τύπος τραγουδιού τον φέρουν πουλιά που έχουν διασταυρωθεί με άγρια ​​καναρίνια. Στο τραγούδι, κυριαρχεί ο τόνος του σύμφωνου "rq", αλλά αυτό συνήθως δεν καταστρέφει τη μουσικότητα του τραγουδιού, εκτός αν γίνει πολύ δυνατό και καταστρέφει έτσι την απόδοση του τραγουδιού ή έχει πολύ δυσάρεστο αποτέλεσμα. Με τη διέλευση των άγριων καναρινιών (Silvestres) μπορείτε φυσικά να επιστρέψετε σε εντελώς νέα τραγούδια, αλλά και σε αρνητικό τραγούδι. Κατά κανόνα ο εκτροφέας χρειάζεται δύο έως έξι γενιές για να καταφέρει ξανά να καθαρίσει την εκτροφή του από αρνητικές νότες-φωνές.

 

Estridencia ( οξύς διαπεραστικος ήχος)

Αυτό το ελάττωμα υφίσταται σε μια απότομη αλλαγή στον τόνο, στην ένταση του ήχου κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, και συνεπώς στην απώλεια της μουσικότητας αυτού (ρυθμός, αρμονία και μελωδία).

Οι οξύς διαπεραστικοί ήχοι (Estridencia ) με έντονο ήχο μπορούν συχνά να ελαφρυνθούν μειώνοντας την ποσότητα φωτός και αυξάνοντας την ποσότητα Brassica rapa στηv τροφή.

 

Nasalidad (Έρρινος ή Ένρινος ήχος).

Η προέλευση αυτού του ελαττώματος βρίσκεται στα ρουθούνια του πουλιού. Ένα παράδειγμα των nasalidades (Έρρινος ή Ένρινος ήχος που προκύπτουν από την κακή προφορά και οδηγούν σε μη καθαρή μελωδία, είναι οι campanas (κουδούνι), (κακή προφορά του σύμφωνου "n"). Οι ρινικές μελωδίες τιμωρούνται με μειώσεις βαθμών ανάλογα με την έντασή τους.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ελαττωματικές μελωδίες μπορούν να βελτιωθούν, ανάλογα με τον λόγο δημιουργίας τους. Αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, ο εκτροφέας θα πρέπει να χωρίσει ( ξεχωρίσει ) και αποχωριστεί τα πουλιά με nasalidad από την εκτροφή το συντομότερο δυνατό.

 


 

 

Πηγή πληροφορίας

https://timbrado.de/vogel/zucht-entwicklung/junghahne-negativem-gesang 

Dr. Karl Heinz Eibel  https://www.facebook.com/karlheinz.eibel.7

Μετάφραση Naziris Konstantinos https://www.facebook.com/profile.php?id=544632705

Αρχική

Η ιδέα!

  Μια παρέα φίλων από την Ήπειρο που ασχολείται με τα καναρίνια φωνής Timbrado Espanol αποφάσισε να οργανωθεί και να δημιουργήσει μια λέσχη ...